Jom balik kampung….

Assalamualaikum…sihat ke…raya ni balik kampung tak..jom la balik beramai-ramai..kita meriahkan suasana raya kt kampung halaman…best wooo…lama jugak tak balik..dicongak-congak..rupanya dah nk dekat 2 bulan ek…last balik raya puasa hari tula…rindu sgt kat ma, abah, adik, kakak, anak sedara, ayam lembu itik, kambing dan semua2 la yg ada kt kampung tuh…hehe..seronok nyer kalau boleh dok kat kampung jer…tgk sawah padi menghijau nun luas saujana mata memandang..pastu plak nampak bukit2 yg masih kehijuan diliputi kabus kecil diwaktu pagi…bleh dgr kicau burung…udara yg nyaman..air bukit yg sejuk..tambah2 musim hujan ni (yg membuatkan aku liat nk mandi pepagi..sejuk wehhhh)…pastu kalau petang plak, waktu matahari nk terbenam..nampak langit yg kemerah-merahan disinari mentari senja…mlm plak..bunyi cengkerik…yg kalau kat sini mmg tak penah dgr la…pastu kalau time ujan, bunyi katak yg dok dlm air tu…korang mesti tau bunyi dia cam manakan…:D…kat sini pun ada jugak bunyi mcm tu…tapi kalau kat kamung, lain jer rasanya..mcm indah plak iramanya….arghhh…best nyer…tula kampung aku…rumah aku dekat jer ngn sawah…kiranya masih belum tercemar dengan arus permodenan..masih kekal lagi ciri-ciri kekampungan tu…bila sesekali balik kampung..rasa fresh yg tak boleh nk digambarkan dengan kata-kata..betapa best nyer kampung aku…hihi…lagipun umah aku ni masuk ke dalam sikit..so jauhla dari jalan kampung tu…tu yg aman sikit tuh…sesekali balik kampung merupakan suatu kepuasan yang tak terhingga…kadang tu rasa mcm taknak tinggal dah..tp nk buat cam mana…masih byk tanggungjawab yg perlu aku langsaikan…anyway, bleh balik sekali sekala pun dh kira okkan…dr yg tak boleh balik langsung…sapa nak ikut..jommmm…ikhlas ni..tak main2…sapa nk ikut balik ke kampung aku, Kampung Telaga Tujuh… jomla…

hanisah Says: December 13th, 2007 at 8:48 pm
amboi ajak reramai tuh japg tak muat umah mu kalau semua org g..ish lama dah tak g umah mu ekk..ash ajak dia selalu ja taknak..lagipun masa tak sesuai la..hehe

Norsaritanaini Says: December 14th, 2007 at 12:58 am
eh takper..tak muat atas rumah..dok kt laman la..laman umah akukan luas…hehe….tula, lama dah mu tk dtg umah aku..yerla..lagipun jauh gak dr besut nkgi umah aku tuh…tkper, aku faham…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: