Esok kena keja..huhuhu..

Salam ceria tuk semua…tapi aku sedih plus tension sikit..huhu..esok ari ahad..patutnya ari utk aku berehat-rehat dihujung minggu or ari tuk aku ber"sosial"..aikk..korang jgn salah faham..sosial aku bukan yg tak bermoral tu..hehe…i mean that kuar window shopping ker..jenjalan cuci mata ke..hihihi…tp actually dh jarang aku praktikkan hobi aku yg satu tu…almaklumla, dah takder geng yg satu kepala…dok plak sensorang kat sini..kalau kuar pun, just pi beli barang-barang yg aku nak, pastu terus balik…melingkar jer kat dpn tv..kadang tv yg tgk aku..huhu….dlm kamus hidup aku ni perkataan boring tu dah jadi sebati sgt..sampaikan dah jadi "alah bisa tegal biasa"…tp dah namanya hidup kita, macam tula…kena pandaila adaptasikan…nk berubah pun, kena guna daya usaha sendirikan..sapa lagi yg boleh ubah kalau bukan kita…seperti yang telah difirmankan oleh Allah SWT ”Sesungguhnya Allah tidak merobah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merobah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia” .….berbalik kepada esok kena keja ni…tension wooo..dahla kena keja ngn bos australia…aku bukan apa, nk kata terror sgt tu takla..tapi sikit2 tu bolehla nk speaking tu…tp dgn bos yg sorang ni..aku kurang faham slang yg dia guna….asyik nganga jer kalau dia cakap…matila mcm ni..mcm ayam ngn itik la plak…haru biru jadinya….ah lantakla..susah2 sgt, guna bahasa isyarat…hehe….rugila dorang ada pekerja cam aku….ngeh..ngeh…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: