Gudbye 2007, Welcome 2008…

Hmm….beberapa jam lagi, tahun 2007 akan melabuhkan tirai nye..dan bermula la era baru 2008..sedar tak sedar, sekejapan jer masa berlalu..terasa baru semalam kita di 2007, namun sampai juga ke penghujung nyer….2008, ntah apa yg bakal aku temui…diharapkan semuanya akan lebih baik dari yang lepas…2007 yg penuh dgn kenangan akan ditinggalkan…namun akan tetap terpahat kukuh dlm ingatan…citer pasal 2007 ni…byk pahit manis yg aku lalui…yg manisnya…aku berjaya harungi susah payah dan pahit maung keja seorang diri di sini hinggakan ada yg menobatkan aku seorang yg berjiwa kental n hebat..hehe..bukan aku angkat bakul sendiri..memang ada org yg cakap..hehe…then dapat beli kereta…harta yg paling aku sayang….dan satu-satu nyer harta yg sempat aku kumpul (tu pun hutang ngn bank wooo)….yg pahitnya…hmm..biasalah…ada mcm2..takyah la diciterkan kat sini…yang lepas, biar la lepas….yang penting segala kesedihan tu akan aku lupakan…maybe ada hikmah yang tersembunyi atas segala yang berlaku….percayalah pada ketentuan Allah….cuma satu pengajaran yang aku dapat…jangan terlalu mudah percaya kat orang…baik mana pun seseorang tu, jgn percaya 100%… kadang2 di sebalik kata-kata tu, tersirat ketidakjujuran yang tidak dapat dikesan oleh kita…. tinggalkan sedikit rasa sangsi walau pun utk 1%…sekurang-kurangnya bila segalanya terbongkar..takderla teruk sgt rasa kecewa yang kita hadapi…hati manusia ni lain-lain…susah nak ramal..dimulut cakap lain..dihati niat nyer lain….but nevermind, pengajaran sebegini mendewasakan kita…terima kasih jugak kpd sesapa yang menyumbangkan pengajaran n pengalaman ini walau pun secara tak langsung…hehe…….cukupla setakat ni, kang kalau dilayan hati yg tgh sakit, lain plak jadinya….pe2 pun…selamat tinggal la 2007….
Di kesempatan yang ada ni (ceh tetiba skema plak ayat..hehe..layan ajerla…), aku ucapkan salam tahun baru 2008 kpd semua…moga apa yg akan kita temui nanti, lebih baik dari yg lepas2…jadikan pengajaran lalu sebagai kenangan dan titian utk perjalanan hari esok yang lebih mencabar….


Psssst: apa azam korang???…aku ni tkder apa nak berazam, sbb hari2 aku berazam…so, hope this 2008, semua yang aku azam-azamkan (siap double tu azam, maksudnya banyak yg aku azamkan) tu tercapaila…hehe…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Esok kena keja..huhuhu..

Salam ceria tuk semua…tapi aku sedih plus tension sikit..huhu..esok ari ahad..patutnya ari utk aku berehat-rehat dihujung minggu or ari tuk aku ber"sosial"..aikk..korang jgn salah faham..sosial aku bukan yg tak bermoral tu..hehe…i mean that kuar window shopping ker..jenjalan cuci mata ke..hihihi…tp actually dh jarang aku praktikkan hobi aku yg satu tu…almaklumla, dah takder geng yg satu kepala…dok plak sensorang kat sini..kalau kuar pun, just pi beli barang-barang yg aku nak, pastu terus balik…melingkar jer kat dpn tv..kadang tv yg tgk aku..huhu….dlm kamus hidup aku ni perkataan boring tu dah jadi sebati sgt..sampaikan dah jadi "alah bisa tegal biasa"…tp dah namanya hidup kita, macam tula…kena pandaila adaptasikan…nk berubah pun, kena guna daya usaha sendirikan..sapa lagi yg boleh ubah kalau bukan kita…seperti yang telah difirmankan oleh Allah SWT ”Sesungguhnya Allah tidak merobah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merobah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia” .….berbalik kepada esok kena keja ni…tension wooo..dahla kena keja ngn bos australia…aku bukan apa, nk kata terror sgt tu takla..tapi sikit2 tu bolehla nk speaking tu…tp dgn bos yg sorang ni..aku kurang faham slang yg dia guna….asyik nganga jer kalau dia cakap…matila mcm ni..mcm ayam ngn itik la plak…haru biru jadinya….ah lantakla..susah2 sgt, guna bahasa isyarat…hehe….rugila dorang ada pekerja cam aku….ngeh..ngeh…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jom balik kampung….

Assalamualaikum…sihat ke…raya ni balik kampung tak..jom la balik beramai-ramai..kita meriahkan suasana raya kt kampung halaman…best wooo…lama jugak tak balik..dicongak-congak..rupanya dah nk dekat 2 bulan ek…last balik raya puasa hari tula…rindu sgt kat ma, abah, adik, kakak, anak sedara, ayam lembu itik, kambing dan semua2 la yg ada kt kampung tuh…hehe..seronok nyer kalau boleh dok kat kampung jer…tgk sawah padi menghijau nun luas saujana mata memandang..pastu plak nampak bukit2 yg masih kehijuan diliputi kabus kecil diwaktu pagi…bleh dgr kicau burung…udara yg nyaman..air bukit yg sejuk..tambah2 musim hujan ni (yg membuatkan aku liat nk mandi pepagi..sejuk wehhhh)…pastu kalau petang plak, waktu matahari nk terbenam..nampak langit yg kemerah-merahan disinari mentari senja…mlm plak..bunyi cengkerik…yg kalau kat sini mmg tak penah dgr la…pastu kalau time ujan, bunyi katak yg dok dlm air tu…korang mesti tau bunyi dia cam manakan…:D…kat sini pun ada jugak bunyi mcm tu…tapi kalau kat kamung, lain jer rasanya..mcm indah plak iramanya….arghhh…best nyer…tula kampung aku…rumah aku dekat jer ngn sawah…kiranya masih belum tercemar dengan arus permodenan..masih kekal lagi ciri-ciri kekampungan tu…bila sesekali balik kampung..rasa fresh yg tak boleh nk digambarkan dengan kata-kata..betapa best nyer kampung aku…hihi…lagipun umah aku ni masuk ke dalam sikit..so jauhla dari jalan kampung tu…tu yg aman sikit tuh…sesekali balik kampung merupakan suatu kepuasan yang tak terhingga…kadang tu rasa mcm taknak tinggal dah..tp nk buat cam mana…masih byk tanggungjawab yg perlu aku langsaikan…anyway, bleh balik sekali sekala pun dh kira okkan…dr yg tak boleh balik langsung…sapa nak ikut..jommmm…ikhlas ni..tak main2…sapa nk ikut balik ke kampung aku, Kampung Telaga Tujuh… jomla…

hanisah Says: December 13th, 2007 at 8:48 pm
amboi ajak reramai tuh japg tak muat umah mu kalau semua org g..ish lama dah tak g umah mu ekk..ash ajak dia selalu ja taknak..lagipun masa tak sesuai la..hehe

Norsaritanaini Says: December 14th, 2007 at 12:58 am
eh takper..tak muat atas rumah..dok kt laman la..laman umah akukan luas…hehe….tula, lama dah mu tk dtg umah aku..yerla..lagipun jauh gak dr besut nkgi umah aku tuh…tkper, aku faham…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Macam-macam…

hmmm…dah lama betul rasanya tak mencoret sesuatu kt my blog ni..sunyi sepi jer dia ek..kesian dia..meh sini nk temankan…hihi…actually tgh ngantuk sgt ni…badan tk brp nk sihat la…penat semacam jer…ni mesti sbb cuaca yg tak brp nk elok ni…kejap ujan lebat..kejap panas terik….mood nk buat keja pun berkurang…tp mmg sejak dr ari tu lagi, mood nak wat keja ni berkurangan…dah puas dah motivated diri sendiri ni…tp dok cenggitu jugak….skang ni plak asyik dok ingat kat kampung je…nak balik raya la katakan….tp risau jugak ni…dibuat nyer banjir kt tgh jalan..terkandas nanti…ishk..mintak jauhla…harap2 leh sampai dgn selamat…lagi satu, pikiran ni tgh berserabut sgt2…mcm2 yg difikirkan…nk citer kt sini ke ek…ermm..iskh..tklehla..segan…hehe…biasala, otak tgh aktif…mcm2 dok pikir…planning tu la..planning ni la..tp ntah bila nak menjadi pun taktau…tp yerla…kita hanya merancang, Allah jua yg akan tentukan mana hala tuju hidup kita ni…bak kata seorang teman…"hidup ni kena sabar..sabar separuh dari iman..kita hanya mampu merancang..dan bersabar…jika sampai satu tahap perancangan kita berjaya…akan adala perubahan-perubahan seterusnyer nanti"..lebih kurang..dah touch up sikit..nk sedapkan ayat….hehe….syukur Alhamdulillah, diriku ni masih mampu meraih kesabaran tu…apa2 jerla..janji hidup tak susahkan org…yg penting kita enjoyyyy…walau pun hakikat sebenarnya kita tgh bersedih….:(



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments