Hmmm...

Hmm…dah lama rupanya tak jengah blog ni..bukannya bz pun…tp saja je buat2 bz..hihi..teruk betul la aku ni..ntahla aku pun taktau..apsal ntah aku jd cam ni…rasanya malas sesgt nk wat keja dah…tak boleh nk paksa la buat benda yang aku tak suka…rasa cam keja ni dah tk kena dgn jiwa aku..buat pun mcm terpaksa jer…ingat nk hantar notice resign tgh bulan ni..tapi tula..risau gak, keja lain blm dapat lg…takkan nk tanam anggur plak lps ni..kalau dpt hasil tkperla…ish…takleh jd ni…selalu jer cam ni..suka sgt berharap pada benda yang tak pasti…tp kalau ikutkan hati aku..hari ni jugak nak resign…bukannya apa, aku kesian kat bos aku..dari dia dok berharap pada keja yang aku tak berapa nak boleh buat ni…baik dia hire orang yang boleh bg full commitment tuk dia…buat rugi duit dia jer dok bayar gaji aku…:)..hmm kalau dah taknak tu mcm2 alasan ek..hihi..begitula aku..tuk menyedapkan diri sendiri..smlm dah call my mom..asking her opinion..dia cam setuju jer kalau aku nak resign..terpulang pada aku katanya…kalau my mom dah bg green light, legala aku bila nk wat keputusan..apa2 keputusan yang aku nak buat, mmg kena ada supporter kat belakang..thanks to my mom because of her understanding…penting tuh..mana la tau, kalau tak dpt keja jugak nanti..dia jerla yg aku leh wat loan..hehe..tp doa la byk2 moga aku dpt keja lain…hmm..byk benda lg yng blm tercapai dek tangan..usia maki meningkat..tapi hidup masih terkapai-kapai lg..tkder dahan yang kukuh utk bergantung…sampai bila ntah nak jadi cam ni…terlalu byk perancangan..tapi perlaksanaan nyer blm mencapai tahap yang boleh memuaskan hati sendiri…tapi tu ler..kita hanya merancang, apa-apa pun Allah Yang Maha Mengetahui segalanya…moga Allah permudahkan jalan hambaNya…InsyaAllah….



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: