Malasssssssssssssss………………….

salam utk semua..korang tgh buat apa skang..keja ker…rajin-rajin la wat keja…jgn jd cam aku nih….malas jer…aku ni tkder wat per pun..menjak dua menjak ni malas betul nak wat keja..mmg kena paksa-paksa diri suh wat keja…apa nk jadi ntah….kalau la bos aku tau yg staff dia ni buat keja ibarat pahat dengan pemukul, mesti mengamuk sakan dia nanti..sori bosss….tkper, jap jer ni..aku tgh kumpul balik semangat yang hilang tuh..hihi…dah byk nanti, aku keja ler dgn sepenuh hati…hehe….harap bos byk bersabar ek…lagipun salah satu yang menyumbang kepada kemalasan tahap gaban aku ni adalah disebabkan oleh bos yang telah mengarahkan aku melakukan kerja yang 100% bukan bidang aku….kalau korang nak tau, bos suh aku buat marketing, benda yg tak penah terfikir dlm fikiran aku nih…aku ni malu sikit nak jumpa org, kalau jumpa just utk bersembang kosong, tu tkder hal la..ni atas urusan kerja…wuaaaaaaaaa..aku taknak….dahla tu plak, dia suh aku pegi sampai ke kl nun…aku takutla weh..bwk keta pun merangkak-rangkak…dgn taktau jalan nyer lg…boleh ke aku ni..aku sendiri pun tk yakin aku boleh, cam mana tu…sapa yg leh tolong…ala..tension nyer gini..dahla aku ni pompuan…awatla bos tk paham…ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..tension………


Yazri Says: November 6th, 2007 at 5:15 pm

weh..biassalah tu kene buat marketing…cheq ni pun samo kene wat semua keje..termasuklah marketing..hehehhehe..mmg takleh lari la dr “marketing” ni..pape pun slow2 la..lama2 syok gak tau wat marketing…

Norsaritanaini Says: November 6th, 2007 at 9:38 pm
takmau la yazri..tak suke..kita suka kerja ‘inhouse” jer…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hmmm...

Hmm…dah lama rupanya tak jengah blog ni..bukannya bz pun…tp saja je buat2 bz..hihi..teruk betul la aku ni..ntahla aku pun taktau..apsal ntah aku jd cam ni…rasanya malas sesgt nk wat keja dah…tak boleh nk paksa la buat benda yang aku tak suka…rasa cam keja ni dah tk kena dgn jiwa aku..buat pun mcm terpaksa jer…ingat nk hantar notice resign tgh bulan ni..tapi tula..risau gak, keja lain blm dapat lg…takkan nk tanam anggur plak lps ni..kalau dpt hasil tkperla…ish…takleh jd ni…selalu jer cam ni..suka sgt berharap pada benda yang tak pasti…tp kalau ikutkan hati aku..hari ni jugak nak resign…bukannya apa, aku kesian kat bos aku..dari dia dok berharap pada keja yang aku tak berapa nak boleh buat ni…baik dia hire orang yang boleh bg full commitment tuk dia…buat rugi duit dia jer dok bayar gaji aku…:)..hmm kalau dah taknak tu mcm2 alasan ek..hihi..begitula aku..tuk menyedapkan diri sendiri..smlm dah call my mom..asking her opinion..dia cam setuju jer kalau aku nak resign..terpulang pada aku katanya…kalau my mom dah bg green light, legala aku bila nk wat keputusan..apa2 keputusan yang aku nak buat, mmg kena ada supporter kat belakang..thanks to my mom because of her understanding…penting tuh..mana la tau, kalau tak dpt keja jugak nanti..dia jerla yg aku leh wat loan..hehe..tp doa la byk2 moga aku dpt keja lain…hmm..byk benda lg yng blm tercapai dek tangan..usia maki meningkat..tapi hidup masih terkapai-kapai lg..tkder dahan yang kukuh utk bergantung…sampai bila ntah nak jadi cam ni…terlalu byk perancangan..tapi perlaksanaan nyer blm mencapai tahap yang boleh memuaskan hati sendiri…tapi tu ler..kita hanya merancang, apa-apa pun Allah Yang Maha Mengetahui segalanya…moga Allah permudahkan jalan hambaNya…InsyaAllah….



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments