Penat weh...

Minggu lepas aku buat pameran kat KLCC…walaupun waktu pameran start kul 10 am, then abis kul 6 pm..tapi penat tetap terasa..al maklumlah..aku stay kat Jalan TAR..agak jauh jugaklah jarak nya kalau diukur dengan berjalan kaki…hehehe..kalau naik teksi tu dekat jer..tapi biasala..ada jer teksi yg amik kesempatan..bwk kami ikut jalan yg jauh..yg byk traffic light..hampeh betul uncle tu…dia ingat aku tktau…tp aku saja buat2 taktau…malas nk layan karenah dia…Pameran tu memang mencabar kesabaran iman aku..apa taknya..aku dimaklumkan loading barang kena buat 4hb dan pameran start 5hb…apa lg, aku yg memang jenis punctual nih…bertolak la ke kl 4hb pg..sesampai kami di sana…barula diberitahu bhw loading brg kena buat keesokkan harinya..dan pameran akan start 6hb…apa lg hotla aku…terus jer aku marah2 (tkderla sampai menengking, marah2 aku, still ckp elok2..hehe..sopan beb..) org yg sepatutnya organize benda alah ni…yg plg aku hot…dah ada perubahan tu..nape tk ckp awal2..bukannya aku tk tanya…aku tanya…tp tula…sapa yg salah..kesian gak kt dia…terus jer turun kl dr melaka time2 tu jugak…disuruhnya aku tunggu kt klcc…logik apa nk suh aku tunggu dia yg 3 jam baru nk sampai..nasib baiklah staff aku ni ada kakak yg keja kt kl…kt bsn..dia yg tlg cr hotel…apa lg terpaksala mengambil kesempatan ke atas dia..barang2 kami letak jer lam keta dia..kami terus check in kt hotel..nasib bilik dia ok..ada tv lagi..hehe…hotel tu lak dkt ngn SOGO, Pertama Complex, Maju Junction…Horray…apa lg..hobi aku..window shoppingla…hilang sikit rasa tension aku…then keesokkan harinya, kami pegi ler ke klcc nun, nk tgk apa yg jadi..tup2 tkleh masuk gak..dah la tk diberitahu awal2 yg tkleh loading pg tu..loading brg kul 3 pm..lg sekali aku rasa cm nk bunuh org jer..sakit hati giler…nasib baikla aku ni jenis yg suka dgr penjelasan org dan mudah maafkan org…org yg organized bitau aku, org yg sepatutnya organized tarik diri..so dia kena buat di saat akhir sbb tu jd kelam kabut..siap belanja kami mkn tanda mintak maaf…hehe…okla tu…kalau diikutkan hati..aku tknak dah join pameran mcm ni…buat sakit hati…tp bila dipikir2 balik…byk gak experience yg aku dapat..dapat jumpa org yg bukan calang2 org…hehe…penat memang penat giler..kaki lenguh tk terkira…tup2 hari last plak aku kena balik klantan..nk ner uruskan pasal loan keta…penat weh..stay kt klantan sabtu n ahad..mlm tu terus balik melaka..sesampai jer pg isnin kul 7 lebih2..terus masuk ofis kul 8…sakit2 badan lom pun hilang…tp nk buat cm mana..dah terpaksa…agaknya sbb penat sgt tulah aku demam sampai tkleh nk bgn…nasib badanlah…mintak2 lah ALLAH kuatkan semangat aku…





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: