Kerja

nak citer sikit pasal keja aku kat sini…dulu masa mula2 keja..mmg tk tahan..mula2 dua orang keja..pastu ditakdirkan member aku yg sorang ni berenti keja..tkdan diperturunkan segala ilmu keja..aku terpaksa amik alih keja dia sekali..dahla keja aku pun tk terbuat..bertambah2 la keja dibuat nya……hari2 asyik fikir nk resign jer dr keja ni..kadang tu sampai nangis2 pasal tension sgt2 bekeja…huhuhu…yerla..nk citer kat org pasal beban keja pun tk boleh…dah la kat sini sorang2 jer…yerla mana leh bawak family ikut sekali keja…hehe…tp ntah mcm mana, aku cuba jugak…dah mmg sikap aku yg jenis tk mudah ngalah…dalam dok tension2 tu..aku cuba jugak buat keja-keja tu..mana yang aku tau..aku buat..mana yg aku tktau..aku tanya kawan2 aku yg mana dah resign dr keja kat sini…nasibla diorang tu baik hati yang teramat..sampaila ke hari ni..bila aku contact jer diorang..panjang berjela nasihat dan pandangan yang diorang bagi kat aku yang sememangnya cetek ilmu sikit dalam bab2 keja management n marketing nih…huhu..thank you so much for my friend…Alhamdulillah berkat usaha, doa siang malam n bantuan kawan-kawan ku…aku boleh bertahan sampai hari ni…dulu aku penah citer kat my mom yang aku tkleh tahan keja kat sini..tapi skrg bila balik kg, aku punyala syok citer kat diorg pasal keja aku kat sini…hehe..pelik pulak diorg..yerla dulu..asal call umah jer..suara sayu jer..nk tunjuk sedih la konon..hehe…tapi skrg aku dah jatuh cinta ngn keja aku…aku dah tak kisah kalau kena datang awal n balik lambat hari-hari..kadang aku yg terawal2 antara staf2 aku…pakcik guard pun dah tk heran kalau aku balik kul 7 ptg..sbb dia dah biasa…kalau hari ahad kena keja pun aku sanggup…salah satu sebab aku jatuh hati ngn keja aku..bila aku tgk kesungguhan bos aku…betapa mulia hatinya untuk membantu staf2 kami skrg sampaikan sanggup buat apa saja..sedaya upaya dia berusaha untuk majukan company dia…dr kesungguhan diala..aku pun bersemangat utk membantu…InsyaAllah, aku akan cuba sedaya upaya aku utk membantu dia dalam majukan company ni then dalam masa yang sama membantu nasib staf2 di sini…Chayok bos…hihihi…then lagi satu..bos aku ni selalu wish congrats kat aku bila aku buat smthing..tu yg aku jd bersemangat giler tuh..rasa segala keja yg dilakukan dihargai…dia pun dah tk marah2..dulu-dulu, kalau tau dia nk datang, mau kecut perut..nak mkn pun tk lalu dah..punyala takut…tapi skrg bila jumpa dia..dia ok jer…selalu pulak luahkan rasa hati dia…kadang kesian pulak kat dia…tapi aku tetap takut kat dia..takut kalau apa yang aku buat tak seperti yang diharapkan…Alhamdulillah..hingga ke hari ni..dato tk penah marah aku..hehe..harap2 mcm tu la selalu…then most important moga company ni akan berjaya…moga segala usaha yang dilakukan oleh bos aku berbaloi…Amin..


ULASAN:

Muliati Says: April 27th, 2007 at 6:16 pm
kak noor, samelah pengalaman kite ni. nur dulu pun mcm kak noor gak. takut nak dtg keje sbb takut nak jumpe bos sorang tu. pendek kata mase tahun pertama keje kat sini, asyik kena bambu jer, kena sindirla, kena kutuk & sewaktu dgnnyer. time tu asyik pkr tak nak keje lagi kat sini. tension semacam je hari2! bila citer kat cik abg, dia kate saborla. itu sume asam garam alam pekerjaan. tapi skrg siap bos nur ckp, nur plak yg brani marah dia. rase takut tu dah xde dah cume rase hormat jer kat bos. anyway, itu sume mematangkan kita! chaiyook!!

Norsaritanaini Says: April 30th, 2007 at 3:21 am
betul tu…kalau kita sabar..then tak mudah putus asa..memang akan membuahkan hasil..actually..mana-mana tempat pun sama jer kan..patutnya kita bersyukur ada gak kita keja…kalau tak…bertambah-tambahla ladang anggur kat malaysia ni..tapi yg peliknya malaysia tetap eksport anggur dr luar..hehe..

Yazri Says: November 6th, 2007 at 5:20 pm
apa pulak eksport anggur dr luar?? IMPORT ler…hehehehe

Norsaritanaini Says: November 6th, 2007 at 9:36 pm
alamak..typing error la…


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: