Gudbye 2007, Welcome 2008…

Hmm….beberapa jam lagi, tahun 2007 akan melabuhkan tirai nye..dan bermula la era baru 2008..sedar tak sedar, sekejapan jer masa berlalu..terasa baru semalam kita di 2007, namun sampai juga ke penghujung nyer….2008, ntah apa yg bakal aku temui…diharapkan semuanya akan lebih baik dari yang lepas…2007 yg penuh dgn kenangan akan ditinggalkan…namun akan tetap terpahat kukuh dlm ingatan…citer pasal 2007 ni…byk pahit manis yg aku lalui…yg manisnya…aku berjaya harungi susah payah dan pahit maung keja seorang diri di sini hinggakan ada yg menobatkan aku seorang yg berjiwa kental n hebat..hehe..bukan aku angkat bakul sendiri..memang ada org yg cakap..hehe…then dapat beli kereta…harta yg paling aku sayang….dan satu-satu nyer harta yg sempat aku kumpul (tu pun hutang ngn bank wooo)….yg pahitnya…hmm..biasalah…ada mcm2..takyah la diciterkan kat sini…yang lepas, biar la lepas….yang penting segala kesedihan tu akan aku lupakan…maybe ada hikmah yang tersembunyi atas segala yang berlaku….percayalah pada ketentuan Allah….cuma satu pengajaran yang aku dapat…jangan terlalu mudah percaya kat orang…baik mana pun seseorang tu, jgn percaya 100%… kadang2 di sebalik kata-kata tu, tersirat ketidakjujuran yang tidak dapat dikesan oleh kita…. tinggalkan sedikit rasa sangsi walau pun utk 1%…sekurang-kurangnya bila segalanya terbongkar..takderla teruk sgt rasa kecewa yang kita hadapi…hati manusia ni lain-lain…susah nak ramal..dimulut cakap lain..dihati niat nyer lain….but nevermind, pengajaran sebegini mendewasakan kita…terima kasih jugak kpd sesapa yang menyumbangkan pengajaran n pengalaman ini walau pun secara tak langsung…hehe…….cukupla setakat ni, kang kalau dilayan hati yg tgh sakit, lain plak jadinya….pe2 pun…selamat tinggal la 2007….
Di kesempatan yang ada ni (ceh tetiba skema plak ayat..hehe..layan ajerla…), aku ucapkan salam tahun baru 2008 kpd semua…moga apa yg akan kita temui nanti, lebih baik dari yg lepas2…jadikan pengajaran lalu sebagai kenangan dan titian utk perjalanan hari esok yang lebih mencabar….


Psssst: apa azam korang???…aku ni tkder apa nak berazam, sbb hari2 aku berazam…so, hope this 2008, semua yang aku azam-azamkan (siap double tu azam, maksudnya banyak yg aku azamkan) tu tercapaila…hehe…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Esok kena keja..huhuhu..

Salam ceria tuk semua…tapi aku sedih plus tension sikit..huhu..esok ari ahad..patutnya ari utk aku berehat-rehat dihujung minggu or ari tuk aku ber"sosial"..aikk..korang jgn salah faham..sosial aku bukan yg tak bermoral tu..hehe…i mean that kuar window shopping ker..jenjalan cuci mata ke..hihihi…tp actually dh jarang aku praktikkan hobi aku yg satu tu…almaklumla, dah takder geng yg satu kepala…dok plak sensorang kat sini..kalau kuar pun, just pi beli barang-barang yg aku nak, pastu terus balik…melingkar jer kat dpn tv..kadang tv yg tgk aku..huhu….dlm kamus hidup aku ni perkataan boring tu dah jadi sebati sgt..sampaikan dah jadi "alah bisa tegal biasa"…tp dah namanya hidup kita, macam tula…kena pandaila adaptasikan…nk berubah pun, kena guna daya usaha sendirikan..sapa lagi yg boleh ubah kalau bukan kita…seperti yang telah difirmankan oleh Allah SWT ”Sesungguhnya Allah tidak merobah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merobah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia” .….berbalik kepada esok kena keja ni…tension wooo..dahla kena keja ngn bos australia…aku bukan apa, nk kata terror sgt tu takla..tapi sikit2 tu bolehla nk speaking tu…tp dgn bos yg sorang ni..aku kurang faham slang yg dia guna….asyik nganga jer kalau dia cakap…matila mcm ni..mcm ayam ngn itik la plak…haru biru jadinya….ah lantakla..susah2 sgt, guna bahasa isyarat…hehe….rugila dorang ada pekerja cam aku….ngeh..ngeh…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jom balik kampung….

Assalamualaikum…sihat ke…raya ni balik kampung tak..jom la balik beramai-ramai..kita meriahkan suasana raya kt kampung halaman…best wooo…lama jugak tak balik..dicongak-congak..rupanya dah nk dekat 2 bulan ek…last balik raya puasa hari tula…rindu sgt kat ma, abah, adik, kakak, anak sedara, ayam lembu itik, kambing dan semua2 la yg ada kt kampung tuh…hehe..seronok nyer kalau boleh dok kat kampung jer…tgk sawah padi menghijau nun luas saujana mata memandang..pastu plak nampak bukit2 yg masih kehijuan diliputi kabus kecil diwaktu pagi…bleh dgr kicau burung…udara yg nyaman..air bukit yg sejuk..tambah2 musim hujan ni (yg membuatkan aku liat nk mandi pepagi..sejuk wehhhh)…pastu kalau petang plak, waktu matahari nk terbenam..nampak langit yg kemerah-merahan disinari mentari senja…mlm plak..bunyi cengkerik…yg kalau kat sini mmg tak penah dgr la…pastu kalau time ujan, bunyi katak yg dok dlm air tu…korang mesti tau bunyi dia cam manakan…:D…kat sini pun ada jugak bunyi mcm tu…tapi kalau kat kamung, lain jer rasanya..mcm indah plak iramanya….arghhh…best nyer…tula kampung aku…rumah aku dekat jer ngn sawah…kiranya masih belum tercemar dengan arus permodenan..masih kekal lagi ciri-ciri kekampungan tu…bila sesekali balik kampung..rasa fresh yg tak boleh nk digambarkan dengan kata-kata..betapa best nyer kampung aku…hihi…lagipun umah aku ni masuk ke dalam sikit..so jauhla dari jalan kampung tu…tu yg aman sikit tuh…sesekali balik kampung merupakan suatu kepuasan yang tak terhingga…kadang tu rasa mcm taknak tinggal dah..tp nk buat cam mana…masih byk tanggungjawab yg perlu aku langsaikan…anyway, bleh balik sekali sekala pun dh kira okkan…dr yg tak boleh balik langsung…sapa nak ikut..jommmm…ikhlas ni..tak main2…sapa nk ikut balik ke kampung aku, Kampung Telaga Tujuh… jomla…

hanisah Says: December 13th, 2007 at 8:48 pm
amboi ajak reramai tuh japg tak muat umah mu kalau semua org g..ish lama dah tak g umah mu ekk..ash ajak dia selalu ja taknak..lagipun masa tak sesuai la..hehe

Norsaritanaini Says: December 14th, 2007 at 12:58 am
eh takper..tak muat atas rumah..dok kt laman la..laman umah akukan luas…hehe….tula, lama dah mu tk dtg umah aku..yerla..lagipun jauh gak dr besut nkgi umah aku tuh…tkper, aku faham…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Macam-macam…

hmmm…dah lama betul rasanya tak mencoret sesuatu kt my blog ni..sunyi sepi jer dia ek..kesian dia..meh sini nk temankan…hihi…actually tgh ngantuk sgt ni…badan tk brp nk sihat la…penat semacam jer…ni mesti sbb cuaca yg tak brp nk elok ni…kejap ujan lebat..kejap panas terik….mood nk buat keja pun berkurang…tp mmg sejak dr ari tu lagi, mood nak wat keja ni berkurangan…dah puas dah motivated diri sendiri ni…tp dok cenggitu jugak….skang ni plak asyik dok ingat kat kampung je…nak balik raya la katakan….tp risau jugak ni…dibuat nyer banjir kt tgh jalan..terkandas nanti…ishk..mintak jauhla…harap2 leh sampai dgn selamat…lagi satu, pikiran ni tgh berserabut sgt2…mcm2 yg difikirkan…nk citer kt sini ke ek…ermm..iskh..tklehla..segan…hehe…biasala, otak tgh aktif…mcm2 dok pikir…planning tu la..planning ni la..tp ntah bila nak menjadi pun taktau…tp yerla…kita hanya merancang, Allah jua yg akan tentukan mana hala tuju hidup kita ni…bak kata seorang teman…"hidup ni kena sabar..sabar separuh dari iman..kita hanya mampu merancang..dan bersabar…jika sampai satu tahap perancangan kita berjaya…akan adala perubahan-perubahan seterusnyer nanti"..lebih kurang..dah touch up sikit..nk sedapkan ayat….hehe….syukur Alhamdulillah, diriku ni masih mampu meraih kesabaran tu…apa2 jerla..janji hidup tak susahkan org…yg penting kita enjoyyyy…walau pun hakikat sebenarnya kita tgh bersedih….:(



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Malasssssssssssssss………………….

salam utk semua..korang tgh buat apa skang..keja ker…rajin-rajin la wat keja…jgn jd cam aku nih….malas jer…aku ni tkder wat per pun..menjak dua menjak ni malas betul nak wat keja..mmg kena paksa-paksa diri suh wat keja…apa nk jadi ntah….kalau la bos aku tau yg staff dia ni buat keja ibarat pahat dengan pemukul, mesti mengamuk sakan dia nanti..sori bosss….tkper, jap jer ni..aku tgh kumpul balik semangat yang hilang tuh..hihi…dah byk nanti, aku keja ler dgn sepenuh hati…hehe….harap bos byk bersabar ek…lagipun salah satu yang menyumbang kepada kemalasan tahap gaban aku ni adalah disebabkan oleh bos yang telah mengarahkan aku melakukan kerja yang 100% bukan bidang aku….kalau korang nak tau, bos suh aku buat marketing, benda yg tak penah terfikir dlm fikiran aku nih…aku ni malu sikit nak jumpa org, kalau jumpa just utk bersembang kosong, tu tkder hal la..ni atas urusan kerja…wuaaaaaaaaa..aku taknak….dahla tu plak, dia suh aku pegi sampai ke kl nun…aku takutla weh..bwk keta pun merangkak-rangkak…dgn taktau jalan nyer lg…boleh ke aku ni..aku sendiri pun tk yakin aku boleh, cam mana tu…sapa yg leh tolong…ala..tension nyer gini..dahla aku ni pompuan…awatla bos tk paham…ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..tension………


Yazri Says: November 6th, 2007 at 5:15 pm

weh..biassalah tu kene buat marketing…cheq ni pun samo kene wat semua keje..termasuklah marketing..hehehhehe..mmg takleh lari la dr “marketing” ni..pape pun slow2 la..lama2 syok gak tau wat marketing…

Norsaritanaini Says: November 6th, 2007 at 9:38 pm
takmau la yazri..tak suke..kita suka kerja ‘inhouse” jer…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hmmm...

Hmm…dah lama rupanya tak jengah blog ni..bukannya bz pun…tp saja je buat2 bz..hihi..teruk betul la aku ni..ntahla aku pun taktau..apsal ntah aku jd cam ni…rasanya malas sesgt nk wat keja dah…tak boleh nk paksa la buat benda yang aku tak suka…rasa cam keja ni dah tk kena dgn jiwa aku..buat pun mcm terpaksa jer…ingat nk hantar notice resign tgh bulan ni..tapi tula..risau gak, keja lain blm dapat lg…takkan nk tanam anggur plak lps ni..kalau dpt hasil tkperla…ish…takleh jd ni…selalu jer cam ni..suka sgt berharap pada benda yang tak pasti…tp kalau ikutkan hati aku..hari ni jugak nak resign…bukannya apa, aku kesian kat bos aku..dari dia dok berharap pada keja yang aku tak berapa nak boleh buat ni…baik dia hire orang yang boleh bg full commitment tuk dia…buat rugi duit dia jer dok bayar gaji aku…:)..hmm kalau dah taknak tu mcm2 alasan ek..hihi..begitula aku..tuk menyedapkan diri sendiri..smlm dah call my mom..asking her opinion..dia cam setuju jer kalau aku nak resign..terpulang pada aku katanya…kalau my mom dah bg green light, legala aku bila nk wat keputusan..apa2 keputusan yang aku nak buat, mmg kena ada supporter kat belakang..thanks to my mom because of her understanding…penting tuh..mana la tau, kalau tak dpt keja jugak nanti..dia jerla yg aku leh wat loan..hehe..tp doa la byk2 moga aku dpt keja lain…hmm..byk benda lg yng blm tercapai dek tangan..usia maki meningkat..tapi hidup masih terkapai-kapai lg..tkder dahan yang kukuh utk bergantung…sampai bila ntah nak jadi cam ni…terlalu byk perancangan..tapi perlaksanaan nyer blm mencapai tahap yang boleh memuaskan hati sendiri…tapi tu ler..kita hanya merancang, apa-apa pun Allah Yang Maha Mengetahui segalanya…moga Allah permudahkan jalan hambaNya…InsyaAllah….



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tak suke nyer...

tetiba jer lepas abih terawih smlm, aku rasa tak sedap badan…balik2 umah je..terus jadi tak larat….aku demam lagi…tak sukenya…huhu…sejak aku keja kat sini..selalu plak aku dpt demam…tktau nape..nk kata sbb penat sgt keja..mmgla penat..tp dulu pun penat jugak…hmm…maybe aku tk sesuai kot keadaan kat sini….cuaca pun panas semacam…tapi demam kali ni pelik sikit…abih sendi aku rasa sakit..perut pun semacam jer sakit..ntah2 aku kena food poisoning kot…ntahla…alamatnye..hari ni aku dtg ofis dgn keadaan bdn yg tk larat..nanti nkgi klinik la..kot2 leh dapat MC..hehe…leh balik umah tido…hehe…

hanisah Says: September 19th, 2007 at 11:46 pm
la mu demam ke?memang sekarang musim demam kot..kat sini ujan je ari2..ash pun demam selsema lagik..dah tu jangkit la ngan najjah..huhu



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

pose oh pose…

Ramadhan menjengah lagi tahun ni..Alhamdulillah..masih berkesempatan untuk melaluinya lagi…selalunya aku cukup suka kalau tiba time bulan pose ni..yerla, rasa masa lebih lapang…byk benda boleh buat…bila bgn sahur jer…dah tk sambung tido..so byk benda boleh buat masa tu..subuh pun awal…otak pun fresh jer..kalau hari biasa, bgn subuh pun dah kul 6.30..nk bgn awal, sayang tido…nk sambung lps subuh takut tak sempat..tapi bila bulan pose…lps sahur mmg aku tk tido…itu yg paling aku suka…sblm gi keja, byk benda yg aku buat..kiranya bertambah rajin la sikit..kemas rumah tiap2 pagi…keja pun leh datang awal…cuma satu jer yang aku sedih…bulan pose thn ni aku kena bukak pose sorang2…baru sehari aku bukak pose..dah rasa sedih yg amat..sblm ni tk rasala..sbb aku balik kampung..4 hari..hehe..sambut pose ngn family…meriah giler…kalau banding ngan thn2 lepas…mmg jauh beza..dulu masa study..time bukak pose mmg seronok…sbb ramai kengkawan..berbukak ngn housemate…pastu gilir2 masak…mcm2 menu ada…time bukak posa hari ni, dah fikir menu utk hari esok…pastu kumpul ramai2..ngadap meja jepun…penuh satu meja…seronoknya ingat time tu…mkn pun berselera…terawih sama-sama…ingat lagi dulu…kalau bab nk jadi imam masa terawih..masing-masing tuding menuding…bila ingat2 balik..lawak pun ada…rindunya masa dulu2…skrg terawih pun kena gi sorang2..nasib surau dekat…tp bila sorang2 ni..semangat jadi kurang sikit..hehe…yerla kadang malas nk kuar sorang…last buat kat umah jer…tp terawih ni kalau tk jemaah..rasa tk best…harap2 rajinla aku ke surau..InsyaAllah…



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kita lebih suka menghukum…

Assalamulaikum…
hai…lama tk jengah blog ni…bz skit..hujung minggu pun keja…exhibition tk habis-habis..hujung minggu depan ada lg…penat! penat! ..alamak..melalut kt citer lain lak…actually nk citer sikit pasal manusia nila..kita-kita nila, lebih suka menghukum dari bertanya atau dengar penjelasan tentang sesuatu hal…apa pendapat korang…contoh nyerla, katala kita tkleh pegi majlis apa-apala..org takkan tanya napa kita tk dtg..tapi org lebih suka cakap…"sombong la ko skrg…tknak dah dtg majlis ni"…takpun..kalau keja yg kita buat tk siap atau silap…bos tau marah2 jer..kata kita ni.. "tk reti buat keja la".."pemalas la"…"benda kecik pun tkleh nk handle"…kalau yer pun betul kita tk reti nk buat keja…kalau dia tanya dulu alasan..at least..sedap jugakla hati…tapi utk org yg betul2 pemalas..memang padan pun muka korang kena marah ngn bos…hehe…bila imbas2 balik..rasa-rasanya mmg dh byk kali la terkena cenggini…then rasa-rasanya penah gak buat kat org cm tu…kalau kita sakit hati bila org judge kita ikut suka hati dorang, org lain pun mesti rasa benda yg sama kan…kepada sesiapa yg penah kena judge oleh hakim yg tk bertauliah ni tanpa msk court…hamba mintak maaf byk2 ek..biasala..kita ni tk lari dr buat kesilapan…so, for de next future, i will try to be a good listener & get de explanation first bfore judging…hehehehe…be happy always…InsyaAllah…

ain Says: January 15th, 2008 at 8:45 pm

itu la lumrah manusia..kita lebih suka menghukum dr menilai..tanpa mengenal,tanpa menilai..kt trs menjatuhkan hkuman ke atasnyer..kdg2 kt sndr xsdar sbnrnyer kt sndr pn mcm tu gak..pendengar yg baik xsemestinye menjd penilai yg baik..baik brk manusia bkn kt yg tentukan,hny Allah s.w.t sj yg tau..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Penat weh...

Minggu lepas aku buat pameran kat KLCC…walaupun waktu pameran start kul 10 am, then abis kul 6 pm..tapi penat tetap terasa..al maklumlah..aku stay kat Jalan TAR..agak jauh jugaklah jarak nya kalau diukur dengan berjalan kaki…hehehe..kalau naik teksi tu dekat jer..tapi biasala..ada jer teksi yg amik kesempatan..bwk kami ikut jalan yg jauh..yg byk traffic light..hampeh betul uncle tu…dia ingat aku tktau…tp aku saja buat2 taktau…malas nk layan karenah dia…Pameran tu memang mencabar kesabaran iman aku..apa taknya..aku dimaklumkan loading barang kena buat 4hb dan pameran start 5hb…apa lg, aku yg memang jenis punctual nih…bertolak la ke kl 4hb pg..sesampai kami di sana…barula diberitahu bhw loading brg kena buat keesokkan harinya..dan pameran akan start 6hb…apa lg hotla aku…terus jer aku marah2 (tkderla sampai menengking, marah2 aku, still ckp elok2..hehe..sopan beb..) org yg sepatutnya organize benda alah ni…yg plg aku hot…dah ada perubahan tu..nape tk ckp awal2..bukannya aku tk tanya…aku tanya…tp tula…sapa yg salah..kesian gak kt dia…terus jer turun kl dr melaka time2 tu jugak…disuruhnya aku tunggu kt klcc…logik apa nk suh aku tunggu dia yg 3 jam baru nk sampai..nasib baiklah staff aku ni ada kakak yg keja kt kl…kt bsn..dia yg tlg cr hotel…apa lg terpaksala mengambil kesempatan ke atas dia..barang2 kami letak jer lam keta dia..kami terus check in kt hotel..nasib bilik dia ok..ada tv lagi..hehe…hotel tu lak dkt ngn SOGO, Pertama Complex, Maju Junction…Horray…apa lg..hobi aku..window shoppingla…hilang sikit rasa tension aku…then keesokkan harinya, kami pegi ler ke klcc nun, nk tgk apa yg jadi..tup2 tkleh masuk gak..dah la tk diberitahu awal2 yg tkleh loading pg tu..loading brg kul 3 pm..lg sekali aku rasa cm nk bunuh org jer..sakit hati giler…nasib baikla aku ni jenis yg suka dgr penjelasan org dan mudah maafkan org…org yg organized bitau aku, org yg sepatutnya organized tarik diri..so dia kena buat di saat akhir sbb tu jd kelam kabut..siap belanja kami mkn tanda mintak maaf…hehe…okla tu…kalau diikutkan hati..aku tknak dah join pameran mcm ni…buat sakit hati…tp bila dipikir2 balik…byk gak experience yg aku dapat..dapat jumpa org yg bukan calang2 org…hehe…penat memang penat giler..kaki lenguh tk terkira…tup2 hari last plak aku kena balik klantan..nk ner uruskan pasal loan keta…penat weh..stay kt klantan sabtu n ahad..mlm tu terus balik melaka..sesampai jer pg isnin kul 7 lebih2..terus masuk ofis kul 8…sakit2 badan lom pun hilang…tp nk buat cm mana..dah terpaksa…agaknya sbb penat sgt tulah aku demam sampai tkleh nk bgn…nasib badanlah…mintak2 lah ALLAH kuatkan semangat aku…





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Keep Up The Good Work….

Keep up the good work…satu ayat yang membuatkan aku bersemangat kembali untuk teruskan kerja-kerja aku yang mana dalam minggu ni aku buat sambil lewa jer….hehe..al maklumlah..mood aku kurang baik minggu ni..pantang dipuji..kembang semangkuk…tp oraitla tu..at least ada gak org yg hargai keja-keja aku…bukan senang nak dapat pujian dr org atas..yang kebiasaannya hanya suh kita buat keja..kalau tk buat…dikatanya kita ni tkleh harap…padahal..kita dok pulun la buat keja..tp tkper..prinsip aku senang jer..buat mana yg kita termampu buat…usaha selagi terdaya…janji kita puas hati..kalau nk puaskan hati org..sampai bila-bila pun tk dapat…janji kita enjoyyy……….

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Isk

Isk..taktaula naper..minggu ni rasanya semua benda yang aku buat mcm tk kena jer…ada2 jer yg tk betul..buat itu tak kena..buat ini tk kena…otak pun tkleh nk pikir panjang..cm dah tepu…keja pun rasa malas nk buat..mood zero…dahla minggu depan ada exhibition kt KLCC..cam mana nk pegi pun tktau lagi..nk bwk produk lg..kalau ada transport sendiri okla…ini satu apa pun tkder..transport yg besar gedabak tu jerla yg leh diharapkan..mana nk tuju pun aku tktau..bukan nyer biasa kt sana nun..nk stay pun tktau kt mana..hotel semua mahal2…aiseh pokai la duit gaji aku bulan nih…i don’t know what to do..help me…

aliznaz Says: May 31st, 2007 at 4:15 am

allaaa mcNor…sian kak zan dgr rintihan n keluhan u…take it ez k..dont put urself in trouble dear..relaxxxxx….Cuba tnya member2 kat kl…bole tumpangkan x..try tnya zue.?? mmg la dia kt serdang n ur xibition kt klcc..tp u can go ther by lrt…dont loose hope…




post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kerja

nak citer sikit pasal keja aku kat sini…dulu masa mula2 keja..mmg tk tahan..mula2 dua orang keja..pastu ditakdirkan member aku yg sorang ni berenti keja..tkdan diperturunkan segala ilmu keja..aku terpaksa amik alih keja dia sekali..dahla keja aku pun tk terbuat..bertambah2 la keja dibuat nya……hari2 asyik fikir nk resign jer dr keja ni..kadang tu sampai nangis2 pasal tension sgt2 bekeja…huhuhu…yerla..nk citer kat org pasal beban keja pun tk boleh…dah la kat sini sorang2 jer…yerla mana leh bawak family ikut sekali keja…hehe…tp ntah mcm mana, aku cuba jugak…dah mmg sikap aku yg jenis tk mudah ngalah…dalam dok tension2 tu..aku cuba jugak buat keja-keja tu..mana yang aku tau..aku buat..mana yg aku tktau..aku tanya kawan2 aku yg mana dah resign dr keja kat sini…nasibla diorang tu baik hati yang teramat..sampaila ke hari ni..bila aku contact jer diorang..panjang berjela nasihat dan pandangan yang diorang bagi kat aku yang sememangnya cetek ilmu sikit dalam bab2 keja management n marketing nih…huhu..thank you so much for my friend…Alhamdulillah berkat usaha, doa siang malam n bantuan kawan-kawan ku…aku boleh bertahan sampai hari ni…dulu aku penah citer kat my mom yang aku tkleh tahan keja kat sini..tapi skrg bila balik kg, aku punyala syok citer kat diorg pasal keja aku kat sini…hehe..pelik pulak diorg..yerla dulu..asal call umah jer..suara sayu jer..nk tunjuk sedih la konon..hehe…tapi skrg aku dah jatuh cinta ngn keja aku…aku dah tak kisah kalau kena datang awal n balik lambat hari-hari..kadang aku yg terawal2 antara staf2 aku…pakcik guard pun dah tk heran kalau aku balik kul 7 ptg..sbb dia dah biasa…kalau hari ahad kena keja pun aku sanggup…salah satu sebab aku jatuh hati ngn keja aku..bila aku tgk kesungguhan bos aku…betapa mulia hatinya untuk membantu staf2 kami skrg sampaikan sanggup buat apa saja..sedaya upaya dia berusaha untuk majukan company dia…dr kesungguhan diala..aku pun bersemangat utk membantu…InsyaAllah, aku akan cuba sedaya upaya aku utk membantu dia dalam majukan company ni then dalam masa yang sama membantu nasib staf2 di sini…Chayok bos…hihihi…then lagi satu..bos aku ni selalu wish congrats kat aku bila aku buat smthing..tu yg aku jd bersemangat giler tuh..rasa segala keja yg dilakukan dihargai…dia pun dah tk marah2..dulu-dulu, kalau tau dia nk datang, mau kecut perut..nak mkn pun tk lalu dah..punyala takut…tapi skrg bila jumpa dia..dia ok jer…selalu pulak luahkan rasa hati dia…kadang kesian pulak kat dia…tapi aku tetap takut kat dia..takut kalau apa yang aku buat tak seperti yang diharapkan…Alhamdulillah..hingga ke hari ni..dato tk penah marah aku..hehe..harap2 mcm tu la selalu…then most important moga company ni akan berjaya…moga segala usaha yang dilakukan oleh bos aku berbaloi…Amin..


ULASAN:

Muliati Says: April 27th, 2007 at 6:16 pm
kak noor, samelah pengalaman kite ni. nur dulu pun mcm kak noor gak. takut nak dtg keje sbb takut nak jumpe bos sorang tu. pendek kata mase tahun pertama keje kat sini, asyik kena bambu jer, kena sindirla, kena kutuk & sewaktu dgnnyer. time tu asyik pkr tak nak keje lagi kat sini. tension semacam je hari2! bila citer kat cik abg, dia kate saborla. itu sume asam garam alam pekerjaan. tapi skrg siap bos nur ckp, nur plak yg brani marah dia. rase takut tu dah xde dah cume rase hormat jer kat bos. anyway, itu sume mematangkan kita! chaiyook!!

Norsaritanaini Says: April 30th, 2007 at 3:21 am
betul tu…kalau kita sabar..then tak mudah putus asa..memang akan membuahkan hasil..actually..mana-mana tempat pun sama jer kan..patutnya kita bersyukur ada gak kita keja…kalau tak…bertambah-tambahla ladang anggur kat malaysia ni..tapi yg peliknya malaysia tetap eksport anggur dr luar..hehe..

Yazri Says: November 6th, 2007 at 5:20 pm
apa pulak eksport anggur dr luar?? IMPORT ler…hehehehe

Norsaritanaini Says: November 6th, 2007 at 9:36 pm
alamak..typing error la…


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments